Over het Hoofdpijnloket

Ik ben Casper Kempeneers en sinds 1986 afgestudeerd aan de Haagsche Academie voor Fysiotherapie. Samen met mijn vrouw Martine Kempeneers – van Zon ben ik een praktijk gestart in Rijswijk ZH: Praktijk voor Fysiotherapie Kempeneers.

Casper Kempeneers dry needling therapeut

Ik ben registerfysiotherapeut en gediplomeerd en gecertificeerd dry needling therapeut, opgeleid bij Myofasciale Pijn Seminars Groningen, i.s.m. Myopain Seminars, Behesda, MD, USA.

Myofasciale triggerpoints en dry needling

Het Myofasciaal Pijn Syndroom (MPS) blijkt een belangrijke rol te spelen bij primaire hoofdpijnen, zoals migraine, spanningshoofdpijn (TTH),  clusterhoofdpijn en bij sommige secundaire hoofdpijnen die met het houdings-en bewegingsapparaat te maken hebben zoals b.v. posttraumatische hoofdpijn.

Het behandelen van Myofasciale Triggerpoints, o.a. met behulp van dry-needling, die een rol spelen bij deze vormen van hoofdpijn is nog steeds onderbelicht gebleven. Alhoewel er genoeg wetenschappelijk bewijs is dat bij dry needlen van deze triggerpoints de hoofdpijnklachten verdwenen of aanzienlijk afnamen en er zodoende minder medicatie kan worden genomen. Dit is ook de reden dat ik dit project ben opgestart.

Voor referenties naar een aantal artikelen, zie de pagina met Wetenschappelijke artikelen.

Eerste consult gratis

Ik behandel (vooralsnog) bij mij thuis. Het voordeel hiervan is dat de kosten laag zijn en ik zodoende het eerste consult niet in rekening zal brengen. Het eerste consult gebruik ik om uw klachten in kaart te brengen en te beoordelen of myofasciale triggerpoints bij u een rol spelen met betrekking tot de hoofdpijnklachten.

Hierna kan eventueel tot behandeling worden over gegaan.